Σπίτι

Πάτωμα Μασίφ Laminate και Ανακαίνιση Σπιτιού

Πάτωμα Μασίφ Laminate και Ανακαίνιση Σπιτιού

Πρόκειται για ένα ξύλινο δάπεδο που αποτελείται από τρεις στρώσεις. Η πρώτη στρώση είναι από φυσικό ξύλο μασίφ πάχους 4 mm, το εσωτερικό από έλατο ή πεύκο και η βάση από κόντρα πλακέ, που βοηθάει  στο να μην κυρτώνει το ξύλο (συνήθως από υγρασία). Είναι οικολογικό καθώς χρειάζεται μικρότερη ποσότητα ξύλου (πρώτης ύλης) σε σχέση με το μασίφ δάπεδο και έτσι γίνεται πιο σωστή διαχείριση των φυσικών δασών του πλανήτη μας. Η τοποθέτηση γίνεται γρήγορα, εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα διευκολύνοντας πολύ τη διάρκεια στην  ανακαίνιση σπιτιού.

Είναι πιο οικονομικό, ανθεκτικό στην υγρασία και καθαρίζεται εύκολα. Προσφέρει εξαιρετική ηχομόνωση και θερμομόνωση.  Η τελική του επιφάνεια είναι περασμένη με 7 στρώσεις βερνίκι γεγονός που βελτιώνει πολύ την αντοχή του σε σχέση με το μασίφ δάπεδο που γυαλίζεται μετά την τοποθέτηση του. Είναι ελαφρώς πιο ανθεκτικό στους λεκέδες και άλλες δυσχρωμίες από άλλα δάπεδα στο χώρο του σπιτιού σας.

Μπορεί να τοποθετηθεί πλωτό, με ένα ειδικό υπόστρωμα πάνω σε οποιαδήποτε υφιστάμενη επιφάνεια αρκεί να είναι λεία και κολλητό απευθείας πάνω στην υπάρχουσα επιφάνεια που και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είναι λεία. Σε περίπτωση που θα κολληθεί πάνω σε τσιμεντοκονία πρέπει να ασταρωθεί και μετά να κολληθεί το δάπεδο με ελαστική κόλλα. Δεν υπάρχει αρμός διαστολής του ξύλου οπότε έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Εάν επιθυμείτε ενδοδαπέδια θέρμανση καλό είναι να  τοποθετηθεί κολλητό διότι στην περίπτωση του πλωτού πρέπει να χρησιμοποιηθεί υπόστρωμα κατάλληλο για ενδοδαπέδια θέρμανση. Οι διαστάσεις του είναι: πάχος 14 mm, πλάτος 190 mm και μήκος 2250 mm. Το πάχος του ωφέλιμου ξύλου είναι 3,5mm με 4mm αντίστοιχα, ενώ το δάπεδο μπορεί να δεχθεί τρίψιμο 3 φορές (με συχνότητα κάθε 15 χρόνια). Τα προγυαλισμένα δάπεδα είναι ιδανικά για κάθε χώρο και στυλ. Τα προγυαλισμένα, ημιμασίφ ξύλινα δάπεδα, συνδυάζουν το παραδοσιακό πάτωμα με την αισθητική και την οικολογική συνείδηση του σήμερα, βασισμένα στην τεχνολογία.

Το δάπεδο  laminate  είναι η ιδανική λύση για δάπεδα νέων ή παλαιών κτιρίων, κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων υψηλών απαιτήσεων. Κατασκευάζεται από μοριοσανίδα ανακυκλωμένου ξύλου σε λωρίδες, με διαστάσεις που προσφέρουν γρήγορο αισθητικό αποτέλεσμα. Η τελική του επιφάνεια θυμίζει ξύλινο πάτωμα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην τριβή, στα χτυπήματα, δεν απορροφά λεκέδες, καθαρίζεται εύκολα και τα χρώματα του δεν αλλοιώνονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι αντιολισθητικά, αντιστατικά, αντιαλλεργικά, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και ιδανικά για ανακαινίσεις χώρων λόγω του μικρού πάχους τους (7 και 8 χιλ. – επίσης σε 9 & 10 χιλ. σε δάπεδα ειδικών απαιτήσεων). Οι σανίδες είναι ειδικά διαμορφωμένες για να κουμπώνουν μεταξύ τους δίνοντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα στην διαχείριση ακίνητων. Τα δάπεδα laminate συναρμολογούνται εύκολα και γρήγορα (η τοποθέτηση διαρκεί μόνο μερικές ώρες) πάνω σε οποιοδήποτε δάπεδο χωρίς να απαιτείται η χρήση κόλλας. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε απομιμήσεις ξύλου (ρεαλιστική υφή και απεικόνιση) ή άλλων υλικών. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση και με ένα ειδικό ηχομονωτικό υπόστρωμα βελτιώνουν σημαντικά την ακουστική και την ηχομόνωση του χώρου σας. Είναι οικονομικά, έχουν εγγύηση από 15 έως και 25 χρόνια και γενικά θεωρείται μια από τις κορυφαίες επιλογές για την  επίστρωση δαπέδων.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ξύλινα δάπεδα  θέλουν προστασία από τον ήλιο και προσοχή κατά την μετακίνηση επίπλων για να μην γδέρνονται.

Τα δάπεδα πολλαπλών στρώσεων ή αλλιώς ημιμασίφ αποτελούνται από μια στρώση φυσικού ξύλου στην επιφάνεια που είναι επικολλημένη επάνω σε κάποιο άλλο υλικό βάσης (κόντρα πλακέ, OSB, HDF) με αποτέλεσμα να είναι πολύ ανθεκτικά και σταθερά. Τα δάπεδα αυτά είναι ιδανικά για ανακαινίσεις λόγω του ότι τοποθετούνται γρήγορα, εύκολα (πλωτά ή κολλητά)  και πάνω από οποιοδήποτε υφιστάμενη επίπεδη επιφάνεια. Επιπλέον είναι κατάλληλα για να τοποθετηθούν πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση.