Σπίτι

Κανε Ανακαίνιση Μπάνιου με Οικονομικό & Σύγχρονο Τρόπο

Κανε Ανακαίνιση Μπάνιου με Οικονομικό & Σύγχρονο Τρόπο

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει στραφεί στην αγορά και την ανακαίνιση παλαιών ακινήτων. Το πιο συχνό είδος μερικής ανακαίνισης, απαντάται στην ανακαίνιση μπάνιου ενός σπιτιού, μιας και αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο χώρο για τον καθένα μας. Είναι το δωμάτιο ξεκούρασης και χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη ημέρα στην εργασία μας και έτσι, θα πρέπει να είναι όμορφο, σωστά διατηρημένο και με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένο, που να μπορεί να ικανοποιεί και τις πιο δύσκολες ανάγκες μας.

Η ανακαίνιση μπάνιου, θα δώσει μια αίσθηση πολυτέλειας στην κατοικία μας και για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να γίνει με σωστό σχεδιασμό, ποιοτικά υλικά και από έμπειρους τεχνικούς. Αφού λάβετε την απόφαση, θα πρέπει καταρχάς να γίνει η επιθεώρηση του χώρου. Μηχανικός, θα πρέπει να επισκεφθεί τον χώρο σας και θα κάνει την αποτύπωσή του. Κατά την αυτοψία, πολύ βασικό είναι να συζητήσετε μαζί του και να του αναφέρετε ποιες είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες, αλλά και ο διαθέσιμος προϋπολογισμός σας, ώστε ο ίδιος να σας προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση. Έτσι, αφού καταλήξετε εάν θα κάνετε μερική ή ολική ανακαίνιση του μπάνιου σας, ο μηχανικός, θα κάνει μια μελέτη για τον νέο χώρο, και θα είναι σε θέση να σας ετοιμάσει μια οικονομική προσφορά.

Ποιες είναι οι εργασίες που περιλαμβάνονται σε μια ανακαίνιση μπάνιου;

  • Αποξηλώσεις. Καθαιρούνται τα είδη υγιεινής, τα πλακίδια και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του μπάνιου. Ταυτόχρονα, αποξηλώνονται και οι καλωδιώσεις της ηλεκτρικής του εγκατάστασης
  • Όλα τα μπάζα μεταφέρονται σε κάδο αποκομιδής μπαζών που τοποθετείται στην διεύθυνση του διαμερίσματός σας. Τα προϊόντα των αποξηλώσεων, είτε μεταφέρονται χειρονακτικά με σακούλες μπαζών, είτε μέσω ειδικών χωνιών που τοποθετούνται στην βεράντα του διαμερίσματός σας και καταλήγουν στο εσωτερικό του κάδου
  • Τοποθετούνται οι νέες σωληνώσεις των δικτύων και οι νέες καλωδιώσεις της ηλεκτρικής εγκατάστασης
  • Γίνεται έλεγχος της καλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων
  • Τοποθετείται νέα τσιμεντοκονία στο δάπεδο του χώρου
  • Γίνεται το σοβάτισμα των τοιχοποιιών στις τοιχοποιίες που αποξηλώθηκαν τα πλακίδια
  • Τοποθετούνται τα νέα πλακίδια, μάρμαρα ή παρκέ (αναλόγως του budget) τα είδη υγιεινής και αξεσουάρ
  • Τέλος, μπορεί να κατασκευαστεί μια ψευδοροφή από γυψοσανίδες και να γίνει η βαφή του μπάνιου.

Στην περίπτωση ανακατασκευής μπάνιου σε ένα παλιό διαμέρισμα, πάντοτε θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τις σωληνώσεις του. Η διαρροή από παλιούς σωλήνες, είναι η αιτία για την οποία ξεκινούν τα λειτουργικά προβλήματα, και κυρίως μας οδηγούν και στην ανακαίνισή του. Όπως είναι γνωστό, μέχρι και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, για την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ενός κτηρίου, χρησιμοποιούνταν σιδεροσωλήνες και εξαρτήματα μολύβδου αντίστοιχα, τα οποία συνεπεία παλαιότητας και συνεχούς χρήσης, παρουσιάζουν ζημίες και διαβρώσεις, με αποτέλεσμα η αντικατάστασή τους να είναι απαραίτητη.

Συμβουλή των τεχνικών της ig-constructions, είναι ότι όσον αφορά την επιλογή των σωληνώσεων και των μπαταριών, όπως και των ειδών υγιεινής ενός νέου μπάνιου, αυτά να προέρχονται από γνωστούς και επώνυμους οίκους στον κατασκευαστικό κλάδο, όπως π.χ. σωλήνες Valsir, μπαταρίες Grohe, λεκάνες Ideal Standard , κλπ.