Σπίτι

Διακόσμηση με Κουκκίδες και Πως Μπορεί να Αλλάξει το Σπίτι σας

Διακόσμηση με Κουκκίδες και Πως Μπορεί να Αλλάξει το Σπίτι σας

Πάντα πριν από την ανακαίνιση σπιτιού εξετάζουμε διάφορους τρόπους αλλαγής ή ανανέωσης του χώρου με σκοπό την αποφυγή της ανακαίνισης λόγο κόστος και ταλαιπωρίας. Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνεται η διακόσμηση του χώρου σας με ευφάνταστους τρόπους με έναν από αυτούς να είναι η διακόσμηση με κουκκίδες.

Η τεχνική αυτή είναι εξαιρετικά απλή και ξεκάθαρη. Έχετε ένα μόνο κανόνα: να μάθετε να κάνετε τέλειες κουκκίδες σε όλα τα μεγέθη ! Δημιουργείτε κάνοντας αποκλειστικά κουκκίδες.

Ως αναφορά τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να την εφαρμόσετε δεν είναι συγκεκριμένα. Ότι μπορεί να κάνει κουκκίδες σας εξυπηρετεί.  Χρειάζεστε λοιπόν χρώμα, ένα μέσο για να κάνετε  τις κουκκίδες σας και πολλή πολλή έμπνευση. Μπορείτε να αγοράσετε μαρκαδοράκια ειδικά για κουκκίδες αλλά μπορείτε το ίδιο αποτέλεσμα να επιτύχετε με πράγματα που έχετε ήδη όπως μια οδοντογλυφίδα , ένα τσιμπιδάκι που χρησιμοποιείτε την στρογγυλεμένη του άκρη, μία καρφίτσα με κεφάλι ακόμα και ένα άδειο στυλό με μύτη μπορεί να χρησιμεύει. Ίσως διατηρείτε κάποιες επιφυλάξεις για το ποσό ωραίο θα είναι ένα έργο μόνο με κουκκίδες. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω

Το μυστικό για να έχετε επιτυχία με αυτή την τεχνική είναι να επακολουθήσετε κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες:

  • Τοποθετήστε τις κουκκίδες σας στην σωστή θέση. Είναι απαραίτητο να έχετε στο νου σας  ακριβώς το σχέδιο που θέλετε να κάνατε γιατί αλλιώς  οι κουκκίδες δεν θα βγάζουν νόημα αισθητικά
  • Επιλέξτε το σωστό μέγεθος κουκκίδας. Ο συνδυασμός μικρών μεσαίων μεγάλων και πολύ μεγάλων κουκίδων είναι που θα κάνει την διαφορά.
  • Πειραματιστείτε με την πυκνότητα των κουκίδων. Η μετάβαση από πυκνές σε πιο αραιές κουκκίδες έχει αισθητικό ενδιαφέρον και τράβα το μάτι του θεατή εύκολα.

Η τεχνική αυτή δίνει έφορο έδαφος στην δημιουργικότητα σας να αναπτυχτεί.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί . Μπορείτε να δημιουργήσετε πάνω σε όποια επιφάνεια έχετε βαρεθεί στο σπίτι ή θα θέλατε να αλλάξετε. Μεταποιήστε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε  όπως ένα παλιό τραπεζάκι ή ένα βάζο. Σε αυτή την περίπτωση μόνο μην αμελήσετε να βάψετε το αντικείμενο με κάποιο χρώμα της αρεσκείας σας και πάνω του να εφαρμόσετε το dot art. Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και σε τοίχο . Μια ασυνήθιστη αλλά ωραία ιδέα είναι να εφαρμόσετε την τεχνική σε πλακάκια. Αν το επιχειρήσετε μην αμελήσετε να προμηθευτείτε ανεξίτηλο χρώμα γιατί η φθορά της καθημερινότητας δεν θα σας αφήσει να το χαρείτε .

Το dot art μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική ενασχόληση για τα παιδιά σας στο σπίτι. Αφήστε τα να κάνουν κουκκίδες και εκείνα σε διάφορα μικροαντικείμενα  που αργότερα θα στολίσουν στο δωμάτιο τους.

Με την  τεχνική της κουκκίδας δημιουργούνται και οι πέτρες μαντάλα που μπορείτε να προμηθευτείτε ή και να φτιάξετε οι ίδιοι. Οι πέτρες μαντάλα είναι πραγματικά μικρά κομψοτεχνήματα που υπάρχουν διαθέσιμα και στο εμπόριο και μπορούν να στολίσουν κάποιο σημείο του σπιτιού σας που χρειάζεται ενίσχυση.

Μάθε περισσότερα εδώ