Επιχειρήσεις

Το Ηλεκτρικό Ποδήλατο στην Καθημερινότητα του Έλληνα

Απλουστευμένα, το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι όπως ένα απλό ποδήλατο στο οποίο τοποθετείται επιπλέον σύστημα ηλεκτροκίνησης (μοτέρ-μπαταρίες-χειριστήρια).

Τα δίκυκλα που δεν έχουν καθόλου πετάλια ή που έχουν πετάλια τα οποία όταν γυρίζουμε με τη μυική μας δύναμη δεν κινούν τους τροχούς, δεν θεωρούνται ποδήλατα. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ΔΕΝ είναι “μηχανάκια”. Απλουστευμένα, το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι όπως ένα απλό ποδήλατο στο οποίο τοποθετείται επιπλέον σύστημα ηλεκτροκίνησης μοτέρ-μπαταρίες-χειριστήρια.

Εάν δεν ενεργοποιήσετε την υποβοήθηση, πρέπει να περιστρέφετε τα πετάλια (για αισθητήρα ταχύτητας) ή να βάζετε δύναμη / πίεση στα πετάλια (για αισθητήρα ροπής) και ανάλογα με την κλίμακα που εσείς επιλέγετε σας δίνει από λίγη εως πολύ βοήθεια.

Οι δυνατότητες των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι υπεραρκετές για να βοηθούν το μέσο άνθρωπο (80 κιλά) να ανέβει άνετα μια  δύσκολη ανηφόρα (έως 15% κλίση) χωρίς τον ιδρώτα, κούραση και απογοήτευση που νιώθει με ένα απλό ποδήλατο και που τελικά τον ξαναγυρίζει στη χρήση του αυτοκινήτου.

Αυτά που πρέπει να προσέξετε ώστε να επιλέξετε ένα καλό ηλεκτρικά ποδήλατα είναι:

  1. Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου Όσο ελαφρύτερο τόσο το καλύτερο.
  2. Την ποιότητα των περιφερειακών εξαρτημάτων
  3. Την αυτονομία.
  4. Η πιστοποίηση ότι πληρεί τα ευρωπαικά πρότυπα ασφαλείας.
  5. Το κυριότερο απ’ όλα : η εγγύηση του ποδηλάτου και ιδιαίτερα η εγγύηση και το κόστος της μπαταρίας.

Η Green Motors είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στην Ελλάδα που εξειδικεύθηκε στην πώληση και υποστήριξη του ηλεκτρικού ποδηλάτου από το 2009, με πολύτιμη εμπειρία από εκατοντάδες ηλεκτρικά ποδήλατα, κιτ μετατροπής και μπαταρίες Λιθίου που οι πελάτες  μας χρησιμοποιούν καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια σε κάθε γωνιά της χώρας.

Έχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία ώστε να σας προτείνουμε τα κατάλληλα απο οικονομική και τεχνική άποψη μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων, για μέγιστη αξιοπιστία.

Μετά την αγορά σας υποστηρίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς αναμονές ώστε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργικότητα του ποδηλάτου σας.

Στην απίθανη περίπτωση που χρειαστούν να περιμένετε πάνω απο 10 ημέρες για ανταλλακτικά / επισκευή του ποδήλατου σας, η εταιρεία μας παρατείνει αυτόματα και την εγγύηση σας.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ ποδήλατα (*) εξοπλισμένα με βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχόμενης ισχύος 250 W, στα οποία η λειτουργία του κινητήρα διακόπτεται όταν η ταχύτητα του οχήματος φθάσει τα 25 km/h δεν χρειάζονται πινακίδες, ασφάλεια και δίπλωμα οδήγησης και είναι κατάλληλο για τουριστικές επιχειρήσεις .

Εάν σε ένα ποδήλατο τοποθετηθεί κινητήρας βενζίνης οποιουδήποτε μεγέθους ή ηλεκτροκινητήρας μεγαλύτερος από 250 Watt, ή με κινητήρα 250W το ποδήλατο έχει τελική ταχύτητα άνω των 25 Km/h, τότε θεωρείται μοτοποδήλατο (μοτέρ μέχρι 4.000W ή/και τελική μέχρι 45Km/h) ή μοτοσυκλέτα (μοτέρ πάνω από 4.000W ή/και τελική άνω των 45Km/h ) και για να το οδηγήσει κανείς νόμιμα στους δημόσιους δρόμους χρειάζεται πινακίδες κυκλοφορίας, ασφάλεια και δίπλωμα οδήγησης.